siófoki közösségi portál: programok, blogok, fórum, fotók, videók, játékok
Címkék:
Permalink Eddig válaszoljon: Kersák Zoltán Erről: Január 10, 2012 Hol: 8:53pm Szívesen mentem volna, remélem lesz még alkalmam önkénteskedni 
Szeretnék én is csatlakozni tavasszal, de nem tudom, vannak-e valamilyen feltételei. Például kilitinek vagy siófokinak kell lennie a gyereknek, vagy az ültetőnek? Esetleg van előre kijelölt hely és szisztéma az ültetésben, vagy meg lehet választani? 
Ha fizikailag le is maradtam esetleg a takarításról, virtuálisan segíthetek valahogy? Esetleg egy űrlap a jelentkezésekhez, vagy az erdő, benne a fák és a gyerekek neveinek vizuális megjelenítése, stb? 
Permalink Eddig válaszoljon: Orosz Marianna Erről: Január 25, 2012 Hol: 8:04pm Szia Zoli!
Igen, lesz alkalom a segítésre. Eddig a terület felét takarítottuk és tisztítottuk ki.
Nagy segítség volt, hogy az AVE Zöldfok adott konténert a szemét összegyűjtéséhez és a TRG adott barna elszállítható szemetes zsákokat. Köszönet nekik!!!
12-en voltunk a szemét szedésénél és később több lelkes édesapa segített a gaz kivágásánál.
Még lehet majd az őshonos fafajtákból csemetét rendelni a VIPkertben, amikor március 1-jével kinyit.
Akkor már kevés idő és hely lesz a vásárláshoz, akinek fontos, hogy legyen fája - javaslom - figyeljen a nyitásra. Nincs szigorú feltétel: ha valaki Kilitihez kötődik, az elegendő. Azokat látjuk szívesen, akik maguk is szívesen vesznek részt ilyen megmozdulásokban, az önkéntesség a vezérelv.
Az ültetés előre megbeszélt hétvége lesz, március végén, vagy - az idő függvényében - áprilisban. Két napon át meghatározott időben ügyeletet tartunk az egyesület tagjai közül, minden ültető akkor jön, amikor ebben a 2 napban szabad félórája van. A megrendelt csemetéket az erdészet a helyszínre szállítja. Ültetés előtt sorszámmal ellátott ültetési pontokat jelölünk ki a kertész segítségével. Aki jön, ott kapja meg a kifizetett facsemetét és egy sorszámot, amit megkeres a területen. Arra a helyre ültetheti az ő fáját.
Nagyon pontos nyilvántartást készítünk és egy térképet is, az elültetett csemetékről.
Csak annak tudunk helyet biztosítani, aki a VIPkertben kifizeti a rendelt facsemetét, az ő szándékát tudjuk komolyan venni. Csak őshonos fafajtát ültetünk, ez is egy vezérelv. Az egységes erdőkép miatt mindössze 3 fajtát határoztunk meg, másféle nem lehet.
Immár egy éve dolgozunk a Gyerekerdő - Kerekerdő tervén, nagyon nagy és komoly munkát fektettünk a megvalósításába, a csatlakozókkal szemben csupán annyi elvárásunk van, hogy vegyenek olyan komolyan minket, mint mi a feladatot.
Permalink Eddig válaszoljon: Kersák Zoltán Erről: Január 21, 2012 Hol: 8:17pm
Permalink Eddig válaszoljon: Orosz Marianna Erről: Január 25, 2012 Hol: 8:13pm Rendkívüli felajánlás volt a Gyerekerdő munkáihoz TAKÁCS JÓZSEF részéről, hogy a munkagépével ingyen és ajándékként dolgozott. A gép vezetője igazi virtuóz, nem is gondoltam, hogy ekkora masinával ilyen finoman lehet bánni.
A gyalázatos módon odaszórt építési törmeléket 3 nap alatt csodás termőfölddé forgatta át.
Ezen túl kialakított egy remek szánkózó dombot - most már csak hó hiányzik.
Ezzel a terület belső oldala már ültetésre alkalmas. Ám az önkéntesekre vár még a nádassal benőtt rész, amit vágni kellene, ehhez azonban fagyra van szükségünk. A meteorológia szerint várható még fagy.
Addig a farsangi bált szervezi a Balatonkiliti Kulturális és Hagyományőrző Civil Közhasznú (KHC) Egyesület, ennek bevétele pedig az erdő további munkálatait fedezik. Eddig 0 Ft ráfordítással dolgoztunk, ez is ritkaság.
Remélem sokan leszünk a bálban, sok lelkes tombola-ajándékozónk lesz és még lelkesebb táncos, nevetős tombolajegy vásárlónk.
Titeket is várunk! Üdv: Marianna
© 2012 Created by SióPort.
Működteti:
Profilkártyák | Jelentse észrevételét | Használati feltételek